paprika čerstvá

Živánska sa dá robiť z mäsa bravčového, ale aj kuracieho. Skúste ale radšej vykostené stehenné kuracie plátky, lebo sú šťavnatejšie ako…

Takýto fajný paprikáš, ešte k tomu s domácimi haluškami, ach to je dobrota. Ako deti sme ho milovali.…

Dôležité je zapamätať si, že maďarský guláš sa nezahusťuje ani múkou, ani zemiakmi či chlebom. Že hustotu…

Tento fazuľový guláš s mletým hovädzím mäsom je výborný. Zvlášť vtedy, keď sa zíde početná spoločnosť…

Toto je recept na zavárané lečo našej babky, ktorá ho mala úžasné.
Pre babku a dedka bolo zaváranie všetkého možného každoročným…

Naša babka zavárala každý rok domáci kečup. A ach bože ten bol tak strašne dobrý! Nič z obchodu sa mu nikdy nevyrovná :)

Nech sa…

Ražniči je veľmi vďačné jedlo vďaka tomu, že recept je variabilný a hlavne jednoduchý. Pripravovať sa dá na ražni, na grile, na panvici…

Frittata pochádza z Talianska a hlavnú úlohu v tomto recepte hrajú vajíčka. No a potom môžete pridať…

Suya je niečo ako africká varianta kebabu. Jedná sa o grilované, zvyčajne hovädzie, niekedy však aj kuracie alebo teľacie mäso,…

Alebo plnené šunkové kornútiky s mascarpone krémom, vajíčkom a kaviárom. Efektné predjedlo, ktoré sa podáva s nakrájanou celozrnnou…

Plnený sendvič je skvelá a praktická dobrota na oslavy. Narozdiel od obloženej misy, alebo chlebíčkov, ho môžeme pripraviť deň-dva…

Ak ste videli francúzsky kreslený film Ratatouille, určite už tušíte, že toto jedlo nadchne aj nemalého gurmána.
Príprava…

Recept pre inšpiráciu...
Hrsť uvarených špagiet, trochu zeleniny a hlavne zdravé mungo klíčky.

Nátierka z pečeného baklažánu, papriky a cesnaku, ochutená limetkou.

Králika, alebo kura na paprike s haluškami bola u nás nedeľná klasika. Jedlo je to sýte a výborné :)

Stehná z domáceho králika upečené pod slaninou sú šťavnaté. A presne takto piekla králiky moja babka :)

Perkelt (pörkölt), paprikáš, guláš, tokáň - to sú všetko obľúbené jedlá maďarskej kuchyne.

Základom na prípravu dobrého perkeltu…

Staré osvedčené chalupárske jedlo, ktoré nesklame. Na chalupách, chatách, na dovolenke, ale občas aj doma...

Točená, špekáčky,…

Klasika - srbské rebierko Naša babka ho pripravovala nielen v lete z čerstvej zeleniny, ale aj v zime s jej výborným zaváraným lečom. Je…

Tieto kuracie prsia sú podávané s omáčkou s paradajok, cibule a cesnaku, pripravené na víne s čerstvou bazalkou. K jedlu stačí čerstvá…