Veľa začiatočníkov si netrúfne na hovädzie dusené mäso. Boja sa, že bude mäso tvrdé, alebo omáčka mdlá.
Moja mama robila hovädzie…
Toto nie je žiadna rýchlovka. Ak chcete pripraviť francúzsku cibuľovú polievku poctivo, treba jej venovať dostatok času. Ako vravela…
Fašírky, u nás na Záhorí podávané klasicky so šmyklavým šalátom sú jednoduché a…
Hŕstková polievka je jedným z tých jedál, ktoré dokážu prepojiť chuť detstva, šetrnosť starých materí a…
Parížsky šalát s čerstvým pečivom je stará dobrá retro pochúťka.
Recept je na necelé dve kila šalátu, ale nebojte sa, nie je toho…
Zemiakový šalát s majonézou pozná asi každý z vás. Na jeho príprave nie je nič zložité. Šalát nerobím veľmi často, ale na sviatky…
Nie, toto nie je moderné jedlo z mexickej kuchyne, ale klasická slovenská či česká hotovka, ktorá sa pomaly vytráca z našich jedálnych…
Oškvarkové pagáčiky sa u nás v rodine piekli od pradávna a recept na ne sa dedí po generácie. Recept je síce…
Pri smažení cuketových placiek je dôležitá konzistencia cesta, aby sa nelepili, netrhali a pekne držali pokope, pričom budú na okrajoch…
Skvelá zemiaková polievka s hubami, veľmi obľúbená v Čechách. Toto je starý rodinný recept a bramboračka je naozaj vynikajúca. Zahreje a…
Domáca sekaná je jednoduché a praktické jedlo. Pripravujeme ju z chudého bravčového bôčika a pečieme na väčšom množstve cibule, potretú…
K tradičným pokrmom českej a slovenskej kuchyne neodmysliteľne patrí aj hrachová kaša. Obyčajne sa podáva s vareným údeným mäsom, alebo…
Ragú je pokrm zo šťavnatého mäsa, ktoré sa veľmi pomaly a dlho dusí so zeleninou a bylinkami, čím dosiahneme úžasnú, intenzívnu omáčku…
Babičkine krúpky, alebo domáca tarhoňa :)
Tento recept je návratom k…
Cordon bleu znamená vo francúzštine "modrá stuha". V šestnástom storočí ňou boli vyznamenávané významné osobnosti za…
Na klasické pagáče z droždia tu už mám niekoľko receptov. Pagáče syrové,…
Koložvárska kapusta je maďarský recept, ktorého základom sú prekladané vrstvy kyslej kapusty, ryže a mletého mäsa v kombinácii s kyslou…
Plnený paprikový lusk, legendárna klasika! Keď sa na trhu objavia naše voňavé papriky, je ten pravý čas. Tie dodajú paradajkovej omáčke…
Stroganov je populárny, pôvodom ruský pokrm, pripravený z kvalitného hovädzieho mäsa s omáčkou z uhoriek, húb a cibule…
Výborná, jemná, stará známa desiatová klasika. O tom, že frankfurtská polievka je grunt niet pochýb. Zvlášť v sychravých dňoch, kedy…