cesnak

Ragú je pokrm zo šťavnatého mäsa, ktoré sa veľmi pomaly a dlho dusí so zeleninou a bylinkami, čím dosiahneme úžasnú, intenzívnu omáčku…

Keď doma smažíme zemiakové placky, vedia to všetci susedia! Tá vôňa po cesnaku a majoránke je neodbytná :)
Zemiakové placky celá…

Fašírky, u nás na Záhorí podávané klasicky so šmyklavým šalátom sú jednoduché a…

K tradičným pokrmom českej a slovenskej kuchyne neodmysliteľne patrí aj hrachová kaša. Obyčajne sa podáva s vareným údeným mäsom, alebo…

Ďalší klasický recept z kuchyne našich starých mám, ku ktorému netreba príliš veľa slov. Je to jednoduchý recept, mäso je šťavnaté a…

Hlavným chodom na Štedrý večer býva kapor.

U nás na Záhorí sa ku kaprovi robieval obyčajný…

Vianoce sú neodmysliteľne späté aj s tradičnou kapustnicou. U nás doma sa takto varila celé…

Môžno by niekto mohol mať predsudky, pretože huspenina vyzerá všelijako. Ale ak ju urobíme správne a k nej poctivý krajec chleba, ocot a…

Záhorácka fazuľová polievka musí byť tak hustá, že v nej bude lyžica stáť! U nás v rodine sa táto polievka varila vždy…

Aj keď vyprážaný karfiol s tatarkou je klasika, skúste pripraviť túto skvelú zeleninu aj na trochu iný spôsob. Verím, že nadchne aj tých…

Poznám veľa ľudí, čo majú odpor ku klasickej držkovej polievke. Šťavu z polievky by hádam aj zjedli, ale tie držky, ani náhodou.

Túto polievku varím najradšej z čerstvo nazbieraných húb. Varievala ju takto naša mama, keď sme u nás na Záhorí chodievali na hríby.…

Tokáň je starší príbuzný gulášu. Pochádza zo Sedmohradska…

Hubová držková je skvelá alternatíva pre tých, čo držky zrovna nemusia. Vačšinou robím túto polievku z hlivy, ale tentokrát som dostala…

V letnom období sa žiada letné ľahšie jedlo. Preto aj nás dnešný obed sa nesie v letnom duchu so závanom Itálie a vôňou chrumkavých…

Bazalka je úžasná voňavá bylinka. A kombinácia s parmezánom, cesnakom, orieškami a olivovým olejom je nesmrteľná. Na cestoviny, spestriť…

Klasická vôňa Talianska. Kúzlo bruschetty spočíva v jednoduchosti a kvalite použitých surovín. Na bruschettu treba mať ľahký nadýchaný…

Ďalší náš rodinný absolútne fantastický recept! :)

U nás na Záhorí, kto nezaváral, akoby nebol. Prišlo…

Ak sa vám podarí z letnej úrody zavariť aspoň pár pohárikov pikantu, určite neobanujete. Tento pikant je podľa receptu našej babky. Máme…