cesnak

Ravioli sú talianske plnené cestoviny, veľmi známe, a urobiť ich doma podľa svojej chuti nie je až taký problém. V…

Tokáň je starší príbuzný gulášu. Pochádza zo Sedmohradska…

Glazovanie zeleniny má tú výhodu, že sa nemusí vopred upravovať ako mäso. Vhodná je ako samostatné jedlo, napríklad…

Jednoduchá rýchlovka z kuracích pŕs. Pikantné kuracie soté sa hodí zvlášť v letných mesiacoch, kedy sa nám nechce tráviť čas v kuchyni…

Keď zavonia niekde na ulici zo stánku kebab v pita placke, tak je to vždy veľké lákadlo :)
Tak prečo ho neskúsiť urobiť doma? Nie…

K rybám, k mäsu, k zelenine, alebo len tak potrieť krajec

Zeleninové nákypy sú vynikajúcou a zdravou pochúťkou. Na tento cuketový nákyp môžete použiť zelenú, alebo žltú…

Najlepšie slovenské hamburgery!
Tradičné prvomájové cigánske pečienky robievame nielen v deň sviatku práce, ale veľmi často.…

Priprava je dlhšia, ale bez väčšej námahy a tento recept naozaj stojí za to. Toto mäsko sa totiž rozplýva na jazyku. Chute sú pomalým…

Brokolicový nákyp so syrom môže byť ľahký bezmäsitý obed, alebo večera. Brokolicový nákyp sa dá jesť samotný, alebo so zemiakovou kašou…

Poznám veľa ľudí, čo majú odpor ku klasickej držkovej polievke. Šťavu z polievky by hádam aj zjedli, ale tie držky, ani náhodou.

Vynikajúca nátierka z červenej fazule, ktorá chuťou pripomína tatarák mäsový. Lenže z fazule je lacnejší a na opečených chlebíkoch super…

Zemiakový guláš (buřtguláš) je jednoduchý, lacný a úzko spätý s maminou kuchyňou. Tento guláš je trochu ošidený, ale…

Zemiaky, kyslá kapusta a syr sú skvelá kombinácia. Ak máte obyčajné slovenské recepty radi, tak tieto placky vás…

Milujem chuť pečených zemiakov v smotanovej omáčke! A tá vôňa, ach!
Je to výborná príloha, ale mne stačia aj samotné. Nabrať si…

Záhorácka fazuľová polievka musí byť tak hustá, že v nej bude lyžica stáť! U nás v rodine sa táto polievka varila vždy…

K tradičným pokrmom českej a slovenskej kuchyne neodmysliteľne patrí aj hrachová kaša. Obyčajne sa podáva s vareným údeným mäsom, alebo…

Tento fazuľový guláš s mletým hovädzím mäsom je výborný. Zvlášť vtedy, keď sa zíde početná spoločnosť…

Keď sedliacka, tak poriadny tristo gramový flák mäsa, kopa šťavnatej cibule a pečeného cesnaku, slanina a klobása. To všetko zaliate…

Chutné, šťavnaté plátky pečeného bravčového mäsa s výborným výpekom. Aby nebolo…