bylinky čerstvé

Pomaly pečené v rúre, zaliate kačacou masťou majú jedinečnú chuť a konzistenciu. Príprava trvá dlhšie, ale výsledok zato stojí. Treba…

Domáca sekaná je jednoduché a praktické jedlo. Pripravujeme ju z chudého bravčového bôčika a pečieme na väčšom množstve cibule, potretú…

K rybám, k mäsu, k zelenine, alebo len tak potrieť krajec

Baklažán je skvelá zelenina. Obsahuje veľa vitamínov a minerálov a je skvelý pomocník pri chudnutí. V tomto recepte je veľmi jednoduchá…

Urobiť si domáce sušené paradajky sa oplatí nielen finančne, ale hlavne tá skvelá chuť! A tiež dobrý pocit z ich prípravy, stoja za to…

Zeleninové nákypy sú vynikajúcou a zdravou pochúťkou. Na tento cuketový nákyp môžete použiť zelenú, alebo žltú…

Tak ako na väčšinu ľudových jedál, aj tu by sa hodila charakteristika: lacné, pracné, chutné a praktické. Pelmene sa považujú za národné…

Rybie filé na masle s bylinkami je jednoduchý recept. Potrebné sú hlavne čerstvé a kvalitné suroviny. Hodí sa napríklad treska, halibut…

Hlavným chodom na Štedrý večer býva kapor.

U nás na Záhorí sa ku kaprovi robieval obyčajný…

V letnom období sa žiada letné ľahšie jedlo. Preto aj nás dnešný obed sa nesie v letnom duchu so závanom Itálie a vôňou chrumkavých…

Pre mňa srdcovka a jeden z legendárnych retro receptov. Málokedy tejto dobrote odolám :) V obchode nájdete viac druhov tresky v majonéze…

Rýchle, chutné, trochu pikantné opekané rezance s lososom. Lososa je dobré kúpiť celý plát čerstvého - chladeného. Na prípravu tohto…

Trochu iný spôsob zapekania karfiolu, než na aký ste zrejme zvyknutí. Pri tomto recepte sa fantázii medze nekladú. Využite svoju…

Tentokrát na slano. Výborné teplé predjedlo, alebo aj hlavný chod. Prísady k zemiakom často obmieňam. Niekedy dám šunku, inokedy…

Veľmi chutná polievka z cícera (cizrna) s cesnakom a čerstvými bylinkami.

V sezóne, kedy dozrievajú červené hrubostenné papriky a kápia, je fajn upiecť pár kúskov. Na rýchlu spotrebu, do rôznych šalátov, ako…