bylinky čerstvé

V letnom období sa žiada letné ľahšie jedlo. Preto aj nás dnešný obed sa nesie v letnom duchu so závanom Itálie a vôňou chrumkavých…

Urobiť si domáce sušené paradajky sa oplatí nielen finančne, ale hlavne tá skvelá chuť! A tiež dobrý pocit z ich prípravy, stoja za to…

Zeleninové nákypy sú vynikajúcou a zdravou pochúťkou. Na tento cuketový nákyp môžete použiť zelenú, alebo žltú…

K rybám, k mäsu, k zelenine, alebo len tak potrieť krajec

Pre mňa srdcovka a jeden z legendárnych retro receptov. Málokedy tejto dobrote odolám :) V obchode nájdete viac druhov tresky v majonéze…

Tak ako na väčšinu ľudových jedál, aj tu by sa hodila charakteristika: lacné, pracné, chutné a praktické. Pelmene sa považujú za národné…

Baklažán je skvelá zelenina. Obsahuje veľa vitamínov a minerálov a je skvelý pomocník pri chudnutí. V tomto recepte je veľmi jednoduchá…

Túto našu obľúbenú sekanú robievam z chudého bravčového bôčika. Pečiem ju na väčšom množstve cibule, potretú horčicou.
Je to…

Rýchle, chutné, trochu pikantné opekané rezance s lososom. Lososa je dobré kúpiť celý plát čerstvého - chladeného. Na prípravu tohto…

Pomaly pečené v rúre, zaliate kačacou masťou majú jedinečnú chuť a konzistenciu. Príprava trvá dlhšie, ale výsledok zato stojí. Treba…

Trochu iný spôsob zapekania karfiolu, než na aký ste zrejme zvyknutí. Pri tomto recepte sa fantázii medze nekladú. Využite svoju…

Tentokrát na slano. Výborné teplé predjedlo, alebo aj hlavný chod. Prísady k zemiakom často obmieňam. Niekedy dám šunku, inokedy…

Hlavným chodom na štedrý večer býva kapor.

U nás na Záhorí sa ku kaprovi robieval obyčajný…

Veľmi chutná polievka z cícera (cizrna) s cesnakom a čerstvými bylinkami.

Filé z tresky, alebo z pangasia, upečené na masle s čerstvými bylinkami. K tomu zemiaky a obed je do pol hodiny na stole.

V sezóne, kedy dozrievajú červené hrubostenné papriky a kápia, je fajn upiecť pár kúskov. Na rýchlu spotrebu, do rôznych šalátov, ako…