Napácované rezne

emko ~ 7. september 2024 - 13:30

Ďalší z obľúbených retro receptov. Určite ho poznáte v rôznych verziách. Na pácovanie (marinovanie) sa dá použiť bravčové, kuracie, ale aj morčacie mäso. Rezne po vysmažení sú krehké a šťavnaté, z vrchnej strany chrumkavé. Veľká výhoda je, že v páce rezne vydržia naložené aj pár dní bez toho, aby sa pokazili.

Mama mala tento recept uložený vyše tridsať rokov a veľmi rada nám ho pripravovala. Kedysi ho priniesla jej maminka z práce. Bol to vtedy veľký hit a recept rozmnožený na papieri cez kopírák sa šíril po republike rýchlosťou blesku. V niektorých rodinách sa udomácnil, niekde len vyskúšali a viac nerobili a niekde možno ani nevyskúšali. Zato u nás doma sa dostal na prvú priečku nedeľnej rezňovej hitparády.

Rozpis surovín na pác je asi na jeden a pol kila mäsa. Rezne je dobré naložiť aspoň na 24 hodín. Inšpirácie na ďalšie rezne, rízky a šnicle nájdete tu.

Suroviny
Marináda:
 
 
5
ks
3
PL
3
PL
5
PL
Ostatné:
 
 
 
 

Mäso nakrájame na rezne. Suroviny na marinádu (pác) vymiešame v miske na hustotu majonézy.

Mäso v marináde ponamáčame a necháme v chladničke aspoň jeden deň naložené.

Napácované rezne opekáme na troške oleja v panvici z oboch strán.

Komentáre

NikolK ~ 17. január 2024 - 14:32

Poradite mi prosim k tomu masku nejaku rychlu omacku? 

0

Jozino ~ 2. január 2022 - 14:04

Milá Emko

Už veľmi dlho varím podľa tvojich receptov. Nedá mi k tomuto receptu pridať komentár. Rezne sú naozaj veľmi chutné, krehké. Proste treba skúsiť. My sme k nim mali zmes basnati ryže s čiernou ryžou. VÝBORNÉ.  Ďakujem. 

1

Emilly77 ~ 4. júl 2018 - 12:29

Ďakujem za inšpríráciu, dnes napácujem a zajtra opečiem, snáď aj moje budú tak dobre vyzerať a chutiť :)

0

jarocka ~ 13. máj 2016 - 13:20

A sůl žádná?? Stačí ta v koření a v sojovce?? Chci dnes naložit :D - děkuji J

0

Sovicka ~ 18. december 2015 - 6:05

no, som sa konecne zaregistrovala, hoci chodim na tuto stranku uz pekne dlho B-) ja len, ze dakujem za pripomenutie tohto receptu, som ho robievala kedysi davno, potom nejako upadol do zabudnutia, nuz a teraz si mi ho pripomenula...dojdu mi mladi z Anglicka a slubila som rezne na obed, tak budu rezne, ale tieto ;) uz su v paci :P

0

Ginny ~ 26. október 2015 - 8:55

toto je jeden z nasich najoblubenejsich receptov! hovorime tomu cibulove maso bez cibule, lebo ked sa mi povodne dostal recept do ruk, boli tam napisane este styri velke cibule na hrubo pokrajane (neosvedcili sa, bez nich je to dokonale) :)
Vase recepty su vyborne, vzdy sa mi vsetko podarilo, pomery sedia.
dakujeme!

0

eri368 ~ 14. november 2014 - 7:01

Má, prosim, niekto vyskúšané aj z iným mäskom? Ďakujem

0

Parisienne ~ 30. október 2014 - 12:49

Najlepsie marinovane masko ake som jedla, prvy den sme mali rezne a druhy den mi zostala marinada tak som do toho dala este kuracie kusky a tusim este lepsie :). Bude patrit medzi moje TOP recepty. Dakujem

0

coolpix ~ 24. apríl 2014 - 13:22

Masko sa nam kupe v paci? pace? (neviem, ako sa to sklonuje) ... dufam, ze si moj zajtrajsi meninovy masozravy oslavenec pochuti.
Este som prichystala aj male prekvapko v podobe piskotkovo- smotanovej torticke, takze zajtra sa mame na co tesit.

0

Dedika ~ 9. apríl 2014 - 12:24

mńa by zaujímal aj recept na tu chutne vyzerajucu ryžu :-)manželove top jedlo su kuracie prsia na co najjednoduchsi sposob urcite mu ich spravim

0

Klaudia968 ~ 30. november 2013 - 7:55

Mám rôzne recepty na marinády, ale túto nie. Páči sa mi, že tam nie je veľa ingrediencií. Určite vyskúšam. Rezne vyzerajú prudko jedlé.

0

elysa ~ 25. november 2013 - 8:41

Vďaka za pripomenutie :)... Dávno som takto mäso nerobila, môj syn je vo veku, keď prsia sú jediné jedlé mäso... Môj recept po mame je možno aj navlas rovnaký...

0

ariela6 ~ 25. november 2013 - 6:25

pekne masko recept si ukladam určite ho niekedy urobim

0
Nezabudni sa s receptom podeliť aj s ostatnými, podporíš tým moju prácu. Ďakujem!
Tento recept nájdete v nasledujúcich kategóriach:

Zdielaj