- Prihláste sa alebo sa zaregistrujte, aby ste mohli pridávať komentáre.
Naša babka a játrové knedlíčky. To sú dve veci, ktoré k sebe patria. Vždy keď sme sa chystali babke na návštevu, prvé,čím nás vítala bola polievka s jej famóznymi játrovými - pečeňovými knedlíčkami. Babka varievala polievku nielen slepačiu, ale vždy použila dva-tri druhy mäsa. Vývar mala fantastický a knedlíčky obvárala rovno do polievky, čím chuť vývaru ešte vylepšila.
Kuracie pečienky očistíme a zbavíme všetkých blaniek a bielych častí.
Pečienky pomelieme najemno, dáme do misky a pridáme olej, vajcia, vegetu (áno, babka dávala vegetu), prelisovaný cesnak a nastrúhame aj muškátový oriešok.
Poriadne premiešame a zahustíme strúhankou na nie moc tuhú kašu, skôr redšiu. Necháme chvíľku odstáť, hmota nasaje tekutinu a ešte zhustne. Ak je riedka, prisypeme ešte strúhanku.
Z hrnca, kde sme varili vývar odoberieme časť a dáme zovrieť. Z pripravenej hmoty na knedlíčky hádžeme knedlíčky veľkou lyžicou priamo do vriacej polievky . Keď vyplávajú na povrch, ešte chvíľku ich povaríme a sitkom vyberieme do hrnca s čistou polievkou. Pri poslednej várke necháme pár knedlíčkov v tom hrnci, kde sa obvárali a tú zjeme ako prvú.
Komentáre
mirkaasvanyi ~ 18. máj 2018 - 4:07
Zdravim, skutocne ide do tych pecenovych knedlickov 5 ks vajec na 250g pecienky? Dakujem.......
emko ~ 23. máj 2018 - 11:54
In reply to Zdravim, skutocne ide do tych by mirkaasvanyi
No tak ich robila moja babicka, ale uber ak chces :)
alex2201 ~ 20. december 2013 - 11:54
vynikajúce knedlíčky, mňaaam