emko

Ahoj!

Moje meno je Emília a vitaj na Bonvivánoch!

Som mama dvoch najúžasnejších chlapcov na svete a mojím tretím miminkom sú Bonviváni. Foodblog, kde už niekoľko rokov zbieram tie najlepšie recepty a rady, ako poctivo po domácky variť a piecť.

Bonviváni sú o receptoch, na ktorých sme odrastali a ktoré naozaj fungujú.

Naučiť variť sa môže každý, netreba sa ničoho báť.
A naučíš sa variť tak, že ťa nič nezaskočí. Do pol hodiny vykúzliš rýchlu večeru alebo zákusok aj zo zbytkov v kuchyni. Stačí vedieť trochu techniky a poznať nejaké finty. A nebáť sa to skúsiť :)

Variť podľa bonvivánov znamená variť poctivo, tak aby bolo doma vždy všetkého dosť, nestálo to veľa a všetkým chutnalo.

Recepty sú podrobne vysvetlené. Občas pridaný moderný nádych, užitočná rada, alebo praktická alternatíva. Cieľom je, aby variť zvládli aj začiatočníci a aby pokročilejší našli inšpiráciu.

Veľmi dúfam, že sa ti Bonviváni budú páčiť.
Ak máš otázky okolo Bonvivánov, prosím, kontaktuj ma na emko@bonvivani.sk, rada na všetko odpoviem.

Želám pohodovú náladu pri varení a dobrú chuť! :)

A ešte jedno. Ak sa ti páči projekt Bonviváni a chceš ma podporiť, budem veľmi rada a vďačná za každú pomoc. Nemám žiadnych sponzorov a web udržujem na vlastné náklady, čo ako mama samoživiteľka je niekedy vzrúšo :)
Preto každá korunka veľmi pomôže a ja budem môcť ďalej pripravovať recepty a články v čo najlepšej kvalite, aby bonviváni naučili variť a piecť čo najviac ľudí :)

 

29. 3. 2014
Veľmi šťavnatý, osviežujúci koláč z jogurtu, zvlášť na druhý deň poriadne vychladený. Plech: 26x40 cm.
22. 8. 2014
Lesné huby, mäkké mäsko a koňakovo-smotanová omáčka. V kombinácii s mladou chrumkavou špargľou je to výborná pochúťka.
23. 5. 2024
Nie, toto nie je moderné jedlo z mexickej kuchyne, ale klasická slovenská či česká hotovka, ktorá sa pomaly vytráca z našich…
28. 6. 2022
Je to jednoducho delikatesa! :)  A je to veľmi starý recept. Nechajte sa inšpirovať, určite neoľutujete. Veď naši predkovia…
1. 5. 2013
Táto roláda vznikla kombinovaním viacerých receptov. Cesto je zo šľahaných bielkov s kokosom. Naplnená je nemaslovým krémom =…
26. 9. 2015
Veľmi rýchlo pripravené čerstvé pečivo. Cesta sa netreba báť, pretože sa s ním krásne pracuje a vydarí sa aj začiatočníkom. Do…
20. 10. 2013
A mám tu pre vás ďalší výborný zákusok bez múky. Aj vám ostávajú z pečenia vaječné bielky? Ja do kysnutých koláčov väčšinu…
30. 4. 2013
Tento krehký a šťavnatý mrežovník s tvarohovou plnkou je veľmi jednoduchý a pre návštevu celkom efektný. Skúste :)
3. 5. 2024
Jemné, nadýchané, kysnuté cesto plnené bryndzovou plnkou. Bryndzové koláče sú vhodné k pivu, alebo vínu. S cestom sa výborne…